Kur'an'a Karşı İlgi Uyandırmak

KUR’AN’A KARŞI İLGİ UYANDIRMAK
İçerisinde yaşadığımız toplumun 5 te 4’ünün (%78) elinde meal ve tefsir olmasına rağmen, sadece % 5’inin bu kaynaklara başvurduğunu göz önüne alarak bizim bu konuda bireysel olarak neler yapabileceğimizi isterseniz beraberce bir düşünelim:

* Tüm ön yargılarımızı bir kenara bırakarak, önce kendimiz okumalı, anlamalı, anladıklarımızı yaşamaya çalışmalıyız ve topluma hâl ve hareketlerimizle örnek olmalıyız.

* Aile efradımızla beraber okumalı ve okumaya yönlendirmeliyiz.

* Uzun soluklu bir maratonda, sabırla ve devamlılıkla, tebliğ ve irşad faaliyetlerine devam etmeliyiz, unutmamalıyız ki emr-i bi’l ma’ruf ve nehy-i ani’l münker farzdır. Rahmetli Es'ad Coşan Hocamız’ın da dedikleri gibi, herkes bildiğinin âlimidir.

* Muhataplarımızı iyi tanımalı, tetkik etmeli, cinsiyetine, mesleki konumuna vs. dikkat ederek, zihinlerinin mutmain olacağı, akıllarının kavrayıp kaldırabileceği bir şekilde onlara hitap etmeli ve ulaşabilmeliyiz.

* Tüm sadeliği ve yalınlığı ile Kur’an-ı Azimişşân’ı toplumun önüne sunabilmeli, açıklayacağız diye illa ki kendimizden bir şeyler katma arzu ve telaşında velev ki iyi niyetle bile olsa bulunmamalıyız.

* Elimizin altında, masamızda, arabamızda vs. kolay ulaşabileceğimiz bir yerlerde her an için hediye etmeye hazır vaziyette meallerimizin olmasına ihtimam göstermeliyiz.

* Toplumun önüne, açtığı zaman rahatlıkla anlayabileceği bir meal sunmalıyız ki, biz KAB Platformu olarak Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzü’l Furkan’ı tavsiye ediyoruz.

* Öyle ayetler seçip de halkımızın dikkatlerine sunmalıyız ki, onu okuyan sokaktaki insan, o ayette kendisini bulabilmeli.

Günümüzde Allah’ın dininin temsilcilerinin bizatihi kendimiz olduğu gerçeğini hiç hatırımızdan çıkarmamalı ve o sorumluluk bilinci ile hareket etmeliyiz. 

KAB PLATFORMU

Yorum Gönder

Yorumalrınızla paylaşım azmimize katkı sağlayacaksınız.

Daha yeni Daha eski